pátek 31. července 2015

MNICHOV

Můj bývalý šéf mi říkal "Bludný kámen". Při cestě do Salzburku jsme díky mé navigaci viděli všechna alpská střediska. 
Naštěstí to byl kliďas, takže jsem přežila ve zdraví.

Můj orientační smysl je nulový. Prostě se nevyvinul. Nebo mi byl ukraden již v dětství. Nevím. Každopádně volím nevhodné orientační body a ztrácím se. 
Neustále a všude. 

Teď jsem však byla vybrána pro svou znalost jazyka německého jako průvodkyně autobusu fotbalistů mířících do mnichovské Alianz arény na zápas.


Ve fotbale se vyznám stejně dobře jako v mapách - vůbec. 
Míhající se postavičky na zeleném trávníku mě nechávají naprosto chladnou - nevím kdo hraje, s kým, proti komu, proč a kolik jich je.

Co se Mnichova týká, většinu velkých německých měst jsem projela, ovšem v hlavním městě Bavorska - tak tam jsem nikdy nebyla.  

Prý mám fotbalisty zaujmout nějakou prohlídkou, výstavou či zajímavostí do doby, než jejich němečtí hrdinové naběhnou na hřiště (cca 5 hodin času). 
Jakákoli prohlídka však znamená přesun metrem. 

To nemůže dopadnout dobře. 
NIKDY v žádném metru nevím, kam mám jet, pletou se mi směry a čím větší je město, tím je to horší (natož ve městě, které znám jen z plánku).

Program je tedy jasný - první část výletníků ztratím zřejmě už při nákupu lístků na metro, v zápětí se ztratím já se zbytkem a následně nás budou až do 18.00, kdy začíná zápas, hledat. 
  
Do pondělí se musím naučit tvářit přesvědčivě, důvěryhodně a zorientovat se v místní síti MHD. 
Snad mě neumlátí podšálky a všichni si výlet do Mnichova užijeme.

PS: a kdybych se dlouho neozývala, hledejte ve spleti uliček mnichovského metra

 

1 komentář:

  1. S orientačním smyslem jsem na tom bohužel podobně. Ztrácím se i v pražském metru, natož v jiném..Kamkoliv jen s navigací, ale JAK vypadne signál, nebo je objížďka, tak jsem v koncích... Držím palce.

    OdpovědětVymazat