sobota 31. prosince 2016

PROSINEC

Prosinec byl hektický. Stihla jsem toho hodně a stihla jsem kupodivu všechno. I díky tomu, že jsem si zajistila paní na úklid, cukroví jsem objednala v prověřené cukrárně a chlebíčky v chlebíčkárně (pěji chválu na všechny tři instituce a příští rok to hodlám opakovat).
Ne že bysme vůbec nepekly, ale začaly jsme s Miu už koncem října a všechny tři várky cukroví, které jsme vytvořily, jsme i úspěšně snědly.

Díky tomuto osvícení jsem ušetřila spoustu času a mohla:

- konečně došít kousíčkovou deku, jak jí říká Miulína
 - vyrobit několik adventních věnců. Všechny se prodaly a tak jsem 23. objednala adventní svícínky na Bella Rose. A bylo vyřešeno.

- stihla jsem vypálit dvě pece. Plné domečků a naslibovaných dárečků. Všechny to stihly do Vánoc dorazit ke svým majitelům. 


 - zase jsem se vrátila k pletení košíků. Prodaly se všechny. A já se zbavila pedigu, který na mě neustále vypadával ze skříně...


- uskutečnila jsem pokus o implementaci svého obrázku na krabičku čajů Sonnentor v rámci soutěže k 25. výročí výroby. 
Obrázek jsem posílala dvě hodiny před uzávěrkou soutěže. 


Nevybrali mě, ale pokud by tak učinili, vypadalo by to takto: 
 
  
Přesto jsme na ně nezanevřely a jako každý rok jsme s Miu do Sonnentoru zavítaly na Mikuláše. A jako každý rok - nezklamali. Bylo to skvělé - divadlo pro děti, peklo, ochutnávka čajů i návštěva kavárny.
 

- ale hlavně - stihly jsme všechny návštěvy a setkání s přáteli a kamarády, kolotoče na Svoboďáku a ochutnávky svařáku, nákup dárečků a užívaly si Vánoc na sněhu. 
Všechno pěkně v klidu, protože doma bylo napečeno a naklizeno. 





 Na štědrý den nás nakonec bylo třináct. Čtyři generace. Doufám, že se příští rok zase všichni potkáme  - dlouho jsem tak krásné Vánoční svátky nezažila. S přáteli a s rodinou. Tak, jak to má být.






čtvrtek 29. prosince 2016

VIRUS

Dostala jsem ho přes facebook a paralizoval mi celý počítač, včetně blogu. Vytvořil ze všech mých textů čtverečky a obdélníčky a požadoval výkupné.  
Počítač jsem odevzdala do rukou odborníka a tím eliminovala připojování k sociálním sítím, tudíž i vstup na blog. Odborník byl před Vánoci zavalen, takže léčebná kůra poněkud trvala.
A já jsem zůstala dlužna. Dlužna oznámit vylosované Janě, že vyhrála pět domečků.
Počítač je uzdraven a tak mohu napravit své hříchy a domečky svěřit do rukou poštovnímu úřadu.
  A Vám, co čtete blog (tedy, když zrovna něco píšu), dlužím informace o průběhu Vánočních příprav.
Zkusím to nějak dohnat. Aspoň v kostce. Nebo ve čtverečku :-).